Här hittar du några av våra egna receptfavoriter för att inspirera dig till hur du kan använda våra produkter i din vardag.
ACAIBOWL
Testa det som är basföda i Brasilien! Gott som frukost eller mellanmål, påminner som sorbet. Ingredienser (1 portion) 1 msk Superfruit Acaipulver 1 mogen banan, fryst 1 dl frysta blåbär 1-1,5 dl kokosmjölk Blanda alla ingredienser i en kraftfull mixer. Börja med hälften av kokosmjölken och späd på med mer eftersom. Servera gärna med färsk frukt som tex. mango och lite god granola. Ät den direkt!
VARM DRYCK MED ASHWAGANDHA
En underbar kopp varm och kryddig dryck med ashwagandha. Ingredienser (1 portion) 0,5 tsk Superfruit Ashwagandha pulver 1 dadel 2 dl vatten 1 krm kanel 0,5 dl cashewnötter eller mandlar 0,5 krm äkta vaniljpulver salt Blanda alla ingredienser i en mixer och värm sedan upp i en kastrull.
GOJICCINO
Byt ut morgonkaffet mot en värmande och kryddig dryck med smak av gojibär, kanel och vanilj. Ingredienser (1 kopp) 1-2 msk Superfruit Goji 1 tsk Superfruit Kokosolja neutral 0,5 krm äkta vaniljpulver 1 krm Superfruit kanel 200 ml mandelmjölk agave efter tycke Blötlägg gojibären i vatten i minst 15 min. Blanda sedan samtliga ingredienser i en katrull och värm upp. Mixa blandningen direkt i kastullen med en stavmixer eller häll över i en blender och mixa till en slät och skummig gojiccino. Häll upp i en kopp och njut!
BOUNTYKULOR
Underbara kokoskulor doppade i choklad. Endast fem ingredienser! Ingredienser (ca 25 kulor) KOKOSKULOR 1 dl Superfruit kallpressad kokosolja, fast 200g riven kokos en knivsudd äkta vaniljpulver CHOKLADÖVERDRAG 0,5 dl Superfruit kakaopulver 0,25 dl Superfruit kallpressad kokoaolja 0,5 dl Superfruit kokossocker Mixa samman alla iingredienser till kokoskulorna i en matberedare eller en kraftfull mixer. Forma till ca 25 st kulor som du placerar på bakplåtspapper och ställ in i kylen tills de är riktigt kalla. Blanda 1 msk vatten med kokossockret i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Blanda i kakaopulver och kokosolja och vispa väl! Låt svalna något och doppa sedan dina kokoskulor i chokladen och placera tillbaka dem på bakplåtspappret och låt stelna i kylen. Perfekt present att ge bort!
VITAMINKICK DRYCK
Kryddig och läskande dryck med gurkmeja, ingefära, kanel och apelsin. Gör en karaff och ta ett glas varje dag eller bjud på till brunchen! Ingredienser (1 karaff, ca 5-6 glas) 0,5 msk Superfruit gurkmeja 0,5 msk Superfruit ingefära 1 liter äppeljuice 2 apelsiner kenalestänger och färsk mynta Blanda äppeljuice, gurkmeja och ingefära i en karaff. Garnera med skivad apelsin, färsk mynta och kanelstänger.
PEPPARKAKSBOLLAR
Goda rawfoodbollar med smak av pepparkaka. Ett bra mellanmål till kaffet eller som tilltugg på glöggbjudningen. Ingredienser (ca. 10 bollar) 1 dl havregryn 2 tsk Superfruit agavesirap 1 dl Superfruit mandelmjöl 1-2 msk nötmjölk 1 msk Superfruit organic protein pulver 0,5 tsk kardemumma 4 msk Superfruit nötsmör 0,5 tsk Superfruit ingefära 1 tsk kanel 1 krm mald kryddnejlika Knåda ihop alla ingredienser för hand eller i en matberedare. Forma bollar som du sedan rullar i tex. kokossocker, mandelmjöl eller kokosflingor. Även jättegoda att doppa i choklad! Förvara i kyl eller frys.
MATCHA ENERGY DRINK
En riktigt grön och smakrik matchadryck med en hint av vanilj. Mct-oljan ger energi och en god krämighet till drycken. Ingredienser (1 kopp) 0,5 tsk Superfruit Matchapulver 1 tsk Kleen MCT olja en knivsudd äkta vaniljpulver 2 dl vatten Värm vattnet till ca 70 grader. Blanda samtliga ingredienser i en mixer eller med stavmixer tills mct oljan blandat sig ordentligt med vattnet till en grön härlig dryck.
GULDMJÖLK
Börja och avsluta dagen på ett ljuvligt sätt, med en välgörande, len och kryddig kopp guldmjölk. Ingredienser (1 kopp) 1 tsk Superfruit Gurkmeja 3 dl mandelmjölk 1 tsk Superfruit Kokosolja, smält Superfruit Agavesirap mald kanel mald kardemumma mald ingefära äkta vaniljpulver mald svartpeppar Gör en pasta på gurkmeja, vatten och mald svartpeppar. Pastan håller i 1 vecka i kylen, så gör en sats som räcker hela veckan på en gång (0,5 dl gurkmeja, 1 dl vatten & 0,5 krm svartpeppar). Vispa ner 1 tsk gurkmejapasta tillsammans med mjölken i en kastrull och koka upp. Krydda efter tycke och smak och tillsätt sist kokosoljan. Om du använder osötad mjölk kan du söta med lite agavesirap. Häll upp i en kopp och njut!
MYNTA & KAKAO SMOOTHIE
Ingredienser 1 portion, blandas i mixer 1 mogen banan, fryst 1,5 dl mandelmjölk 1,5 dl vatten 25 g färsk bladspenat 8 blad mynta 1 msk Superfruit cacaonibs 1 msk Superfruit hampaprotein
CHIAPUDDING MED HALLON
En lyxig och svalkande kombination av chiapudding och smoothie. Hemligheten ligger i att göra en riktigt tjock smoothie som ligger som en sorbet över puddingen. Ingredienser (1 portion) CHIAPUDDING 1 dl kokosmjölk 1 msk Superfruit chiafrön HALLONTOPPING 50g hallon, frysta 25g mango, fryst i bitar 25g banan, fryst i bitar 0,5 tsk Superfruit agavesirap 0,5 dl vatten Blanda chiafrön och kokosmjölk i ett glas. Låt blandningen stå och svälla till en pudding i minst 2 timmar, rör om då och då. Den tjocka smoothien eller sorbeten gör du precis innan servering genom att mixa ihop hallon, mango, banan, vatten och eventuellt lite agavesirap i en kraftfull mixer. Skopa upp smoothien på toppen av chiapuddingen och njut direkt
NYTTIG NUTELLA
Det är verkligen enkelt att göra sin egen nutella. Du behöver endast tre ingredienser. Gott på macka, pannkakorna, glass frukt mm. Ingredienser (ca. 1 dl) 1 dl Superfruit Hasselnötssmör 1 msk Superfruit Kakaopulver 1 msk Superfruit Agavesirap Blanda samtliga ingredienser med en sked och servera ditt goda nutellssmör utan några konstiga tillsatser!
KARDEMUMMASKORPOR GLUTENFRIA
Goda små mandelskorpor med härlig smak av kardemumma och med bitar av mörk choklad. Ingredienser (ca. 20-25st) 50 gram skållad och grovt hackad mandel 1 ägg 1 dl socker 0,5 msk kardemumma 5 dl mandelmjöl 0,5 tsk salt 0,5 tsk bakpulver 50 gram grovt hackad mörk choklad Blanda mandel, ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjöl och bakpulver, sedan den hackade chokladen. Degen blir kladdig, så ett tips är att blöta händerna innan du rullar den till två längder mellan händerna, forma till dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 30 min. Låt längderna svalna något innan du med en vass kniv skär dem till snittar, lägg sedan skorporna med ena snittytan uppåt. Torka i 100 grader i 40 minuter, 20 minuter på varje sida. Låt skorporna stå kvar i ugnen över natten med ugnsluckan något öppen.
BÖNBIFFAR MED HAMPAFRÖN
Här är ett bra grundrecept på bönbiffar som går att variera i oändlighet. Krispigt smakrika och vegetariska biffar som även kan bli köttbullar eller hamburgare! Ingredienser (ca. 2 port.) 230 g svarta bönor 1,5 msk Superfruit Hampafrön 0,5 dl Superfruit Mandelmjöl 1 msk Superfruit Chiafrön halv vitlöksklyfta ca. 10 blad färsk basilika 1 ägg 0,5 tsk salt peppar Mixa ihop bönor, mandelmjöl, chiafrön och vitlök i en mixer eller matberedare. Häll över i en bunke och tillsätt resterande ingredienser. Klicka ut i en stekpanna och stek på medelvärme i rikligt med olivolja. Servera till sallad, med en god röra, rotsaker eller som hamburgare.
FRÖKNÄCKE MED CHIA
Krispigt gott och glutenfritt fröknäcke gör du enkelt själv, här är vår variant med chiafrön. Ingredienser (15-20 bitar) 1 dl majsmjöl 1 dl bovetemjöl 1 dl skalade sesamfrön 1 dl solrosfrön 0,5 dl chiafrön 0,5 dl rapsolja 2,5 dl kokhett vatten flingsalt Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på vatten och rapsolja, blanda till en jämn smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan ett till bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten jämnt över plåten. Ta bort det övre bakplåtspapperet och skär rutor, strö sedan på flingsalt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 60 min tills bröden fått lite färg och blivit hårt. Låt svalna på galler.
OVERNIGHT SNICKER SNACK
Älskar du snickers? Här är ett nyttigare substitut. Ett krämigt och mättande mål medsmak av jordnöt, dadlar och choklad. Perfekt till frukost, luch, mellis eller varför inte som dessert? Ingredienser (1-2 portioner) BOTTEN 50 ml havregryn 75 ml mandelmjölk 0m5 msk Superfruit chiafrön MELLANLAGER 4 dadlar, utan kärnor 1,5 msk Superfruit jordnötssmör 1-2 msk mandelmjölk CHOKLADTOPPING 1 msk Superfruit kakaopulver 0,5 msk Superfruit agavesirap 2 msk mandelmjölk Börja med att röra samman alla ingredienser till bottenlagret minst 6h innan servering så att det får sätta sig ordentligt. Mosa ihop dadlar och jordnötssmör med en gaffel. Späd med mandelmjölk tills du har en härligt krämig konsisitens. Bred ut ovanpå bottenlagret. Rör ihop samtliga ingredienser till chokladtoppingen i en separat skål. Toppa med chokladtopping och ev rostade jordnötter för extra crunch!