top of page
Kultures banner 2 2024.png

KULTURES KOMBUCHA

Läskande, fräsch och nyttig – den asiatiska hälsodrycken kombucha har tagit västvärlden med storm. Dricks som uppfriskande måltidsdryck, alternativ till vin och öl eller bara för att det är gott. Bonus att den ger dig levande bakteriekultur, enzymer och andra nyttigheter. 

Kombucha är en naturligt lätt kolsyrad tedryck som innehåller levande bakteriekultur. Genom fermentering av te tillsammans med socker och mikrobiell kultur, även kallad kombuchamoder eller kombuchasvamp bryggs denna tedryck som härstammar från Östasien. Kombucha har en lång tradition, det har dokumenterats att tedrycken dracks redan under den kinesiska Qin-dynastin 221 f.Kr.  

Varför är kombucha nyttigt?
Kombuchamodern som används i bryggningen av kombucha är naturligt rik på enzymer, vitaminer, mineraler, jäst och det som den kanske mest är känd för – den levande bakteriekulturen. Under fermenteringen får även drycken dessa nyttigheter, i processen bildas också flertalet naturliga och nyttiga syror. Kombucha är också känt för att innehålla B-vitaminer. Att dricka kombucha är ett gott och enkelt sätt att få i sig en levande bakteriekultur varje dag. 

Kultures kombucha är en ekologisk och handgjord kombucha i fyra olika smaker. Kombuchan bryggs på traditionellt sätt med ekologiskt svart eller grönt te, ekologiskt rörsocker och kombuchakultur. Kultures kombucha är raw och opastöriserad och innehåller därmed alla nyttigheter som bildas under fermenteringen. Eftersom vi inte filtrerar kombuchan kan synliga spår av kulturen förekomma, grattis i så fall, det är koncentrerade nyttigheter. 

 

Innehåll: 400ml
Certifiering: EU Ekologiskt
Förvaring: Förvaras under 24°C. Öppnad flaska bör förvaras kallt och konsumeras inom tio dagar. Drycken kan variera i smak och kolsyra på grund av kombuchans naturliga åldrande.

KOMBUCHA hallon frilagd NY.png
KOMBUCHA grönt te frilagd NY.png
KOMBUCHA persika frilagd NY.png
bottom of page