top of page

HUR ALLT STARTADE

Superfruit Scandinavia AB grundades 2007 med ambitionen att leverera supermat för människor med en modern och aktiv livsstil. Vi började med acai, superbäret från Amazonas. Sedan har vi utökat vårt sortiment och idag ingår flera av världens mest näringsrika superfrukter och superfoods som passar in i vårt koncept med bra mat.

 

Under åren har bolaget utvecklats från att vara en renodlad fackhandelsleverantör till att idag leverera till en mängd olika distributionskanaler inklusive e-handel, dagligvaruhandel, servicehandel och apotek. Företaget Superfruit Scandinavia AB äger idag tre registrerade varumärken: Superfruit, Kultures kombucha och KLEEN Sports Nutrition. Produktsortimentet innehåller över 100 artiklar inom ekologisk mat, kosttillskott och hälsokost.

BARA BRA MAT, INGA KONSTIGHETER!

Det är vårt nya mantra! Det speglar vår syn på superfoods och raw foods! Superfoods skulle lika gärna kunnat heta smart foods. Det handlar om naturliga råvaror med bra näring helst ifrån ekologiskt ursprung och om mat med rätt energi, rika på kostfiber, essentiella fettsyror, vitaminer, mineraler, fytonutrienter och spårämnen. Inget hokus pokus, bara bra mat! 

Vår filosofi är att sträva efter att välja det bästa från naturen. Därför använder vi ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Det gäller att hitta en balans. Inte minst att göra det man tror på. Vad är hälsa för dig? För oss är det att hålla sig frisk på naturlig väg genom ett långsiktigt hållbart beteende: näringsrik kost med ett regelbundet intag av frukt och grönt samt fysisk aktivitet. Alla steg i rätt riktning räknas, även de små. Hälsoförändringar handlar om tålamod. Det är en långsiktig process där man prövar olika metoder genom att lägga till och att ta bort. Att använda superfoods och raw foods i vardagen är ett ställningstagande för ett aktivt liv och en hållbar livsstil. 

Många är stressade idag och saknar tid och energi för att äta optimalt och leva hälsosamt. Då är det extra viktigt att veta att man inte stoppar i sig en massa tomma kalorier. Under de senaste 50 åren har näringsinnehållet i industriellt odlade grönsaker och frukt sjunkit kraftigt. Det är också ett faktum att många människor i Sverige dras med olika sorters näringsbrister, främst på grund av okunskap. Superfoods är absolut inga mirakelmedel men skapar förutsättningar till ett bättre liv genom att i möjligaste mån säkerställa ett bredare näringsintag.

 

Grunden till företaget Superfruit lades ur dessa värderingar och idag är vi ledande inom superfoods i Norden. Begreppet Superfood inrymmer färska och torkade växter: alger, frukter, bär, örter, frön, svampar, kryddor, grönsaker med mera. 

bottom of page