top of page
Hampafrön 200g RGB.jpg

HAMPAFRÖN

Hampafrön är rika på protein och fosfor samt en källa till omega 3 (ALA)! Hampa är en av våra äldsta nyttoväxter och har brukats i mer än 6000 år! Vi har både hampafrön och hampaprotein i sortimentet.
 

Växten hampa antas ha sitt ursprung på Himalayas sluttningar och är en ettårig ört som växer väldigt fort, är tålig och robust och vid skörd kan växtens alla delar brukas till olika ändamål. Fibrerna i stjälken används till papper, rep och tyg.

Skalade hampafrön kan användas till müsli, gröt, smoothies, sallader och bakning. De kan också malas till en massa som liknar jordnötssmör och användas som ett gott pålägg med rund, fyllig och nötig smak. Hampafrön fungerar till och med utmärkt till grytor, i köttbullar och biffar eller helt enkelt som ett mättande och nyttigt tilltugg. Hampans frön är en rik källa till protein. Dessutom är de rika på fosfor och en källa till den nyttiga fettsyran Omega 3 (ALA). Fosfor bidrar till normal energiomsättning. ALA bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet. Effekten uppnås vid ett dagligt intag av 2 g ALA vilket är ca 3 matskedar hampafrön. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Ingredienser: Ekologiska skalade hampafrö

Innehåll: 200g

Certifiering: EU Ekologiskt

Näringsvärde per 100 g

Energi

Fett

  varav mättat fett

  varav fleromättat fett

Kolhydrater

  varav sockerarter

Fiber

Protein

Salt

Omega 3 fettsyror ALA

Fosfor

2537 kJ / 604 kcal

52 g

4 g

41 g

1 g

1 g

2 g

32 g

0,0 g

9,3 g

1700 mg (243% av DRI)

Hampafrön bollar.png

DRI: Dagligt referensintag

bottom of page