top of page
Magnesium-LO-RES-RGB.jpg

MAGNESIUM KAPSLAR

KLEEN Magnesium innehåller ett magnesiumkomplex bestående av tre sorters magnesium; magnesiumcitrat, magnesiumoxid och magnesiumglycinat. En kapsel innehåller 670 mg magnesium varav 160 mg elementärt magnesium. 

 

Magnesium bidrar bland annat till elektrolytbalansen, till att minska trötthet och utmattning samt bidrar även till en normal muskelfunktion och proteinsyntes. 

På KLEEN vill vi hjälpa dig att tillgodose ditt näringsbehov för att du ska kunna leva ett aktivt liv och må bra. Med inspiration från fjällen, älvarna och de milsvida vyerna i Åre vill vi ge dig det bästa från naturen för att du ska hitta drivkraften till att söka nya äventyr, vart än du befinner dig.
 

Om magnesium
Magnesium är för oss ett livsnödvändigt mineral. Kroppen kan inte själv bilda magnesium, det måste tillföras oss via kosten eller kosttillskott. Mineralet är involverat i cirka 300 olika enzymreaktioner. I maten hittar vi främst magnesium i baljväxter, bladgrönsaker, fullkornsprodukter, kött, fisk och skaldjur. Vanliga tecken på magnesiumbrist är bland annat trötthet, utmattning och muskelkramper.    

 

Dosering: 1 kapsel om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Ingredienser:

Magnesium-citrat, magnesium-oxid, magnesium-glycinat. Äppelfiber, vegansk kapsel (hydroxypropyl methylcellulosa).

Innehåll: 90 st kapslar

KOSTTILLSKOTT

Innehåll per kapsel

Magnesium-citrat                                              560mg

Magnesium-oxid                                                100mg

Magnesium-glycinat                                            10mg

  varav elementärt magnesium  160mg (43% av DRI)*

KLEEN magnesium.png

DRI: Dagligt referensintag

bottom of page