top of page

KOLLAGEN TYP 2 KAPSLAR

Kosttillskott Collagen typ 2 RGB.jpg

KLEEN Collagen Type II innehåller ett bovint hydroliserat broskextrakt. Innehåller en naturligt synergistisk matris av kollagen typ II peptider, glykosaminoglykaner, kondroitinsulfat samt vitamin C från kalciumaskorbat. 

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets samt benstommens normala funktion. Kapslarna är gjorda av naturligt fermenterad tapioka och pillerburkarna är gjorda av återvinningsbar PET. 

Kollagen är det vanligast förekommande proteinet i kroppen och utgör cirka 30 procent av kroppens protein. Det är ett så kallat strukturprotein som främst förekommer i stödjevävnader så som i skelett, muskler, brosk och all typ av bindväv. Hud, hår, naglar, senor, ligament och blodkärl är exempel på bindväv som får sin struktur och stadga från kollagen.

Hittills har man identifierat 28 olika former av kollagen i kroppen. Typ 1-3 är dock de vanligaste, 90 procent av kroppens kollagen utgörs av kollagen typ 1. Kollagen typ 2 är dock det mest dominerande i kroppens leder.

Mat som innehåller kollagen är främst inälvsmat, sega köttdelar, skinn från köttdelar samt buljong gjort på ben- och broskdelar.

 

Dosering: 2 kapslar per dag i samband med måltid. Rekommenderad dos bör inte överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Ingredienser: Hydrolyserat bovint kollagen typ II matris extrakt, kalciumaskorbat (vitamin C), äppelfiber (Malus domestica). Kapsel av pullulan (naturligt fermenterad tapioka).

Innehåll: 60 st kapslar

KOSTTILLSKOTT

Innehåll per                                      2 tabletter

Hydrolyserat bovin kollagen              750 mg

typ II matris        
  varav kollagen typ II                        468 mg

  varav glykosaminoglykaner            138 mg

  varav kondroitinsulfat                      90 mg

Vitamin C                                         123 mg (154%*)

KLEEN collagen kapsel.png

*DRI = Dagligt referensintag

bottom of page