NÄSSELPULVER
Vårt ekologiska nässelpulver framställs av nässelblad som har torkats varsamt under 40°C. Nässla (Urtica dioica) har traditionellt använts i både mat och som kosttillskott under en lång period. Använd nässelpulvret i smoothies, juicer, yoghurt, soppor, gröt eller när du bakar bröd.
Växtens späda skott kan plockas på våren för att lagas till en nässelsoppa. Bladen har en smak av gurka och spenat efter att de kokats. Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar. Kalcium bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.
Ingredienser: Ekologiskt nässelpulver
Användning: 0,5-1 matsked per dag
Ursprung: Mellan- och Östeuropa
Innehåll: 100g och 300g
Certifiering: EU Ekologiskt
Näringsvärde per 100 g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrater
varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt
Järn
Kalcium
932 kJ / 222 kcal
0,9 g
0,2 g
18 g
4,0 g
43 g
14 g
0,03 g
352 mg (2514% av DRI)
2570 mg (321% av DRI)
DRI: Dagligt referensintag