top of page
Synbiotic-LO-RES-RGB.jpg

SYNBIOTIC KAPSLAR

KLEEN Synbiotic innehåller 2 miljarder mjölksyrabakterier i sporform samt ett bakteriekulturkomplex med bakterier från 6 olika stammar. 

 

Bakterier i sporform är tåligare än levande bakterier, det är en överlevnadsform som bakterien intar då bakterien utsätts för missgynnsamma förhållanden. Väl i tarmen övergår bakterierna till levande bakterier som kan kolonisera tarmen. KLEEN Synbiotic har en vegetabilisk och magsyraresistent kapsel som transporterar bakterierna förbi magsäcken där den starka magsyran riskerar att förstöra bakterierna till tarmen där bakterierna kan göra nytta.

Om mjölksyrabakterier
Människokroppen består av fler bakterier än celler, bara i tarmen har vi 1-2 kilo bakterier från tusentals olika bakteriestammar. Vi lever alltså i symbios med våra bakterier. När bakterieflorans balans rubbas påverkar det oss på flera olika sätt. För att främja den naturliga bakteriefloran i tarmen är det bra att äta prebiotikarika livsmedel så som färgrika och krispiga grönsaker, frukter, bär, fullkorn och lök. Havre är också bra liksom andra livsmedel rika på kostfiber. Prebiotika fungerar som mat till bakterierna. För att öka intaget av mjölksyrabakterier kan man äta syrade grönsaker, fil, yoghurt eller tillföra bakterier i form av ett kosttillskott. 

 

Dosering: 1 kapsel om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Ingredienser: Äppelfiber, Bacillus coagulans, bakteriekulturkomplex (Bifidobacterium animalis, Enterococcus faecium, Lactococcus lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius).

Innehåll: 60 st kapslar

KOSTTILLSKOTT

Innehåll per kapsel

Äppelfibrer                                                   420mg

Bacillus coagulans               ca. 2 miljarder sporer

Bakteriekulturkomplex    ca. 10 miljoner bakterier

KLEEN daily kollagen.png
bottom of page