top of page
Cacao nibs 200g RGB.jpg

CACAO NIBS

Våra RAW cacao nibs är lätt rostade under 45°C ger de en underbar arom med hinter av tropiska frukter i bakgrunden! Dessutom är de en naturlig källa till fiber, magnesium och fosfor. 

 

Bönorna bereds genom fermentering, torkning och lättrostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt från sallad, frukt- och nötmixar till bakning med mera!  Högt innehåll av magnesium och fosfor. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Fosfor bidrar till normal energiomsättning. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. 

 

Ursprungligen kommer kakao från Sydamerika och ansågs av Aztekerna vara gudarnas föda. Det latinska namnet på kakaoplantan kommer ifrån Carl Von Linné, "Theobroma Cacao", och betyder just "gudarnas föda kakao" på latin.

 

Användning: bakning , varm choklad dryck, smoothies, rawfood bars och till snacks.

Ingredienser: Ekologiska kakaonibs (krossade kakaobönor)

Ursprungsland: Sydamerika

Innehåll: 200g pulver

Certifiering: EU Ekologiskt

Näringsvärde per 100 g

Energi

Fett

  varav mättat fett

Kolhydrater

  varav sockerarter

Fiber

Protein

Salt

Fosfor

Magnesium

​

2549 kJ / 607 kcal

55 g

34 g

4,4 g

1,0 g

21 g

13 g

0,0 g

423 mg (60% av DRI)

279 mg (74% av DRI)

Cacao nibs smoothie.png

DRI: Dagligt referensintag

bottom of page