
CACAO NIBS
Våra lättrostade cacao nibs har en underbar arom med hinter av tropiska frukter i bakgrunden! Dessutom är de en naturlig källa till fiber, magnesium och kalium.
Bönorna bereds genom fermentering, torkning och lättrostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt från sallad, frukt- och nötmixar till bakning med mera! Högt innehåll av magnesium och fosfor. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Fosfor bidrar till normal energiomsättning. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.
Ursprungligen kommer kakao från Sydamerika och ansågs av Aztekerna vara gudarnas föda. Det latinska namnet på kakaoplantan kommer ifrån Carl Von Linné, "Theobroma Cacao" och betyder just "gudarnas föda kakao" på latin.
Användning: Bakning, varm choklad dryck, smoothies, rawfood bars och till snacks.
Ingredienser: Ekologiska kakaonibs (krossade kakaobönor)
Ursprungsland: Peru
Innehåll: 200g och 80g
Certifiering: EU Ekologiskt
Näringsvärde per 100 g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrater
varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt
Magnesium
Kalium
​
2675 kJ / 637 kcal
53 g
30 g
26 g
1,2 g
38 g
14 g
<0,01 g
362 mg (97% av DRI)
1004 mg (50% av DRI)
DRI: Dagligt referensintag

