top of page

BIPOLLEN

Bee pollen 200g RGB.jpg

Vårt bipollen kommer från biodlingar i Europa och håller högsta kvalitet.

 

Bin samlar pollen från de blommor och växter de har i sin närhet och bär med sig pollenet på sina ben tillbaka till bikupan. Bipollen utgör huvudkällan till protein för bin och innehåller även aminosyror. För oss blir det en naturlig källa till protein. Protein bidrar till att öka och bibehålla muskelmassa. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

 

Eftersom bin samlar in mer än deras kolonier behöver kan biodlarna ta vara på det pollen som kolonin inte förbrukar (man kan enbart samla in bipollen ett par dagar i veckan under kortare perioder i april och maj). Det går att äta bipollen som det är eller blanda dem i smoothies, müsli/granola och yoghurt . Om man inte gillar smaken kan man prova att blanda bipollen med en matsked honung för att förbättra smaken. Det går också att lösa upp bipollen i ett glas vatten eller i en god varm kopp te.

 

Undvik användning vid allergi mot pollen eller andra biprodukter som t ex honung. Du kan testa om du är allergisk genom att placera ett litet bipollen på din tunga. Om du är allergisk kommer du ganska snart att känna irritation i ögon, näsa och hals.

 

Användning: När man börjar med bipollen rekommenderar vi 0,5-1 tsk per dag för att sedan gradvis öka upp till 0,5-1 msk. De flesta känner att det är tillräckligt med 1 matsked per dag.

Ingredienser: Bipollen

Innehåll: 200 g

Allergi: Undvik användning vid allergi mot pollen eller andra biprodukter som t ex honung.

Näringsvärde per 100 g

Energi

Fett

  varav mättat fett

Kolhydrater

  varav sockerarter

Fiber

Protein

Salt

1575 kJ / 375 kcal

7,0 g

2,3 g

58 g

36 g

8,0 g

16 g

0,2 g

Bipollen pudding.png
bottom of page