top of page

RÖDBETSPUVER

Beet 250g RGB.jpg

Vårt rödbetspulver Beet är gjort på ekologiska rödbetor. Rödbetorna väljs noga ut, tvättas, blancheras och mals till ett fint pulver. Pulvret passar perfekt i din pre workout-dryck eller smoothie.

Rödbeta är en sort Beta (Beta vulgaris) i familjen amarantväxter. Vi kallar den för rödbeta för att den är röd men det finns även gulbeta och vitbeta. Rödbetan skall ha kommit till norden på 1600- och 1700 talet. På grund av dess tålighet kan den odlas långt norrut. Rödbetor äts ofta som nykokta eller rostade primörer men används också till mycket annat inom olika industrier, t ex som färgämne.
Detta rödbetspulver går utmärkt att blanda i vatten, smoothies och juice eller att använda i matlagning. Se olika recept nedan! Det är dessutom naturligt rikt på både kalium och kalcium. Både kalium och kalcium bidrar till normal muskelfunktion. Kalcium bidrar till normal blodkoagulation, kalium bidrar till att bibehålla normalt blodtryck. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Ingredienser: Ekologiskt rödbetspulver 

Användning: 1-2 matskedar per dag

Ursprung: Tyskland
Innehåll: 250

Certifiering: EU Ekologiskt

Näringsvärde per 100 g

Energi

Fett

  varav mättat fett

Kolhydrater

  varav sockerarter

Fiber

Protein

Salt

Kalium

Kalcium

1449 kJ / 345 kcal

1,0 g

0,0 g

70 g

46 g

6,0 g

11 g

1,0 g

1730 mg (87% av DRI)

1940 mg (243% av DRI)

Rödbetsbollar.png

DRI: Dagligt referensintag

bottom of page